Robotic Process Automation og BIM

Trods hastig digitalisering af branchen, er der fortsat mange manuelle tasteprocesser forbundet med byggeriets A-Z.

Men RPA-teknologien kan ændre spillet. Hør hvordan, når ConTech Lab og NIRAS deler viden og konkrete eksempler på automatisering af BIM-processer.

24. Oktober 2023

09:00-11:15

BLOXHUB (ARENA)

Bryghusgade 8, 3, 1473 København

INSPIRATIONSEVENT:

RPA (Robotic Process Automation) er typisk anvendt til back-office processer såsom administrative opgaver og regnskab. Men potentialet er langt større, og RPA kan blive en gamechanger i byggeriet, hvor de manuelle arbejdsopgaver stadig fylder meget i hverdagen - især indenfor BIM.


RPA kan bistå med at flytte data mellem systemer, udfylde formularer, sende e-mails, validere data, hente og flytte information og meget mere.


Men hvad kræver det af en virksomhed, hvis de skal lykkes med at implementere RPA i det daglige arbejde? Hvilken type opgaver giver det mening at automatisere? Og hvordan gør man i praksis?


Dét får du svar på 24. oktober, hvor NIRAS A/S og ConTech Lab deler indsigter fra pionerprojektet: Robotic Process Automation og BIM.


Om pionerprojektet:


NIRAS A/S og ConTech Lab søsatte i foråret 2023 et pionerprojekt, der skulle gøre byggebranchen klogere på, hvordan man med RPA kan automatisere nogle af de ellers trivielle og rutineprægede arbejdsopgaver og reducere spildtid i forbindelse med BIM.


Arbejdsgruppen har beskæftiget sig med at automatisere konkrete processer hos udvalgte case-virksomheder, bl.a. OUH, som ønskede hjælp til at automatisere processen med at tjekke og uploade modelopdateringer til byggestyringsprogrammet Dalux.


Læs mere om casen med OUH her.


Til inspirationseventet præsenterer vi en POC (Proof Of Concept), der viser, hvordan arbejdsprocessen hos OUH kan automatiseres og der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål og få indsigt i udviklingsarbejdet.


Hvem henvender arrangementet sig til?

Det er for dig, der sidder med konkrete BIM-processer i en bygge- og driftsorganisation. Men det er også for dig, der sidder i andre funktioner i byggeriet og ønsker at speede digitalisering af dine arbejdsprocesser op. Og for dig, der er nysgerrig på eller skeptisk over for, hvad byggeriet skal med RPA.


Hvordan tilmelder jeg mig?

Deltagelse er gratis, men det kræver din tilmelding på siden her. Arrangementet afholdes fysisk i BLOXHUBs lokaler i hjertet af København. Arrangementet vil blive videooptaget og delt med branchen.

OM ARRANGEMENTET

PROGRAM

INSPIRATIONSEVENT

Velkomst og introduktion: Hvad er RPA og BIM – og hvorfor kombinere de to?
v. Dan Skovgaard Jensen, ConTech Lab og Salman Pey, NIRAS

09:00

Potentialer ved automatiseringer i byggeindustrien

v. Viet Pham, Sofigate

09:10

Proof of Concept på automatiseret tjek og og upload af Viewpoint filer til DALUX

v. Dennis Malling OUH og Sarah Arndt, NIRAS

09:25

Pause og netværk

09:55

Præsentation af NIRAS Project Web Control - Fra problemstilling til løsning.
v. Sarah Arndt og Salman Pey, NIRAS

10:15

Forudsætninger for succesfuld implementering af RPA

v. Sarah Arndt, NIRAS

10:45

Afrunding og mulighed for spørgsmål

11:00

Tak for i dag

11:15