National metode til kortlægning af bynatur (opdateret)

Der er et stort pres på bygge- og anlægs branchen ift. at tage ansvar for biodiversitet og beskytte økosystemer i det byggede miljø - og branchefælles værktøjer og metoder er afgørende.


Kom og få indblik i den opdaterede version af "national metode til kortlægning af bynatur", del dine erfaringer og giv input til den videre udvikling.

29. april 2024

09:00-12:00

BLOXHUB (Lokale: Los Angeles)
Frederiksholms Kanal 28E, 1473 København

LANCERING

Byens natur er i stigende grad på den politiske dagsorden, og det er bredt anerkendt, at arealer til erhverv, rekreation og bebyggelse nødvendigvis må med i ligningen, hvis man skal gøre sig forhåbninger om at standse tabet af biodiversitet og samtidig øge kvaliteten af livet i byerne.


Registrering af bynatur er dog ikke praksis i Danmark, og derfor er der et dårligt vidensgrundlag for forvaltning og udvikling af natur i vores byer. Samtidig er der en stigende efterspørgsel fra både kommuner, ejendomsudviklere, boligforeninger og certificeringssystemer på en fælles metode til kortlægning af bynatur. På initiativ af ConTech Lab og SLA er brancheeksperter gået sammen om at udvikle en national metode til kortlægning af bynatur - et arbejde der blev påbegyndt i starten af 2023.


Arbejdsgruppen består af eksperter fra SLA, Aarhus Universitet, Oiko, Niras, COWI, Rambøll, Futurista, Natur360, STED (en del af Vilhelm Lauritzen Arkitekter), WSP Danmark, DETBLÅ, Habitats, Aalborg Universitet og Rådet for Bæredygtigt Byggeri.


I 2023 lancerede arbejdsgruppen første version, og nu er en opdateret version af hhv. metode, vejledning og tilhørende app klar til lancering. På dialogmødet kan du få indblik i den nationale metode, vejledning og applikationen 'bynatur.app' og give dine input til det fremadrettede udviklingsarbejde.


Hvem kan deltage?

Arrangementet er for alle, der interesserer sig for eller arbejder direkte med byudvikling, byggeri og biodiversitet og ønsker at give input til, hvordan bygge- og anlægsbranchen ved hjælp af fælles metoder og værktøjer kan begrænse tabet af biodiversitet.


Vi håber at se mange interesserede, herunder myndigheder, forvaltere, rådgivere i byggebranchen, der interesserer sig for at styrke vores fælles viden om og forvaltning af natur i byen. Til orientering afholdes tilsvarende dialogmøde i Aarhus - tilmeld dig her.


Har du spørgsmål til arrangementet?
Du er velkommen til at række ud til innovationskonsulent i ConTech Lab, Dan Skovgaard Jensen, hvis du har spørgsmål til projektet eller til arrangementet.


Praktisk:

Det er ikke muligt at deltage online til dette arrangement. Deltagelse er gratis og tilmelding foregår via siden her.

OM ARRANGEMENTET

Lancering af opdateret national metode til kortlægning af bynatur

Progam

Kl. 09.00-09.15

Image

Introduktion til emnet og pionerprojektet "national metode til kortlægning af bynatur" | Dan Skovgaard Jensen, ConTech Lab

Kl. 09.15-10.00

Gennemgang af national metode samt vejledning efterfulgt af spørgsmål og dialog | Beate Strandberg, Aarhus Universitet og Kristine Kjørup Rasmussen, Oiko

Image

Kl. 10.00-10.15

Pause og netværksmulighed | Der serveres kaffe, the og kage

Image

Kl. 10.15-10.45

Image

Gennemgang af den opdaterede bynatur.app efterfulgt af spørgsmål og dialog | Dan Skovgaard Jensen, ConTech Lab

Kl. 10.45-11.00

Pause og netværksmulighed

Image

Kl. 11.00-11.50

Workshop og dialog - hvad skal der til for at metoden kan implementeres i din organisation? | Christina Haupt Toft, Circle Consulting og Dan Skovgaard Jensen, ConTech Lab

Image

Kl. 11.50-12.00

Image

Opsamling på dagen, introduktion til næste skridt i udviklingsprocessen og tak for i dag | Dan Skovgaard Jensen, ConTech Lab