Modulært byggeri vs. traditionelt byggeri

WE BUILD DENMARK og ConTech Lab inviterer til workshop om modulært byggeri.

Kom og hør om markedet for modulære byggeløsninger og vær med til at drøfte potentialer og barrierer for, at en ny byggetradition kan vinde indpas i Danmark.

3. OKTOBER 2023

11:30-15:00

BLOXHUB (Athen)

Bryghusgade 8, 3, 1473 København

WORKSHOP 1/3

ImageImage

Modulært byggeri har fået øget opmærksomhed i branchens søgen efter løsninger og byggemetoder, der kan gøre byggeriet kortere og mere bæredygtigt. Ved at anvende byggemoduler, der færdigproduceres på fabrikker og transporteres til byggepladsen, kan byggeriet effektiviseres, tidsplanerne forkortes, og miljøpåvirkningen kan formentlig reduceres.


Alligevel er vi i Danmark forbeholdende over for modulært byggeri sammenlignet med mange andre lande i Europa og Nordamerika


BUILD, Realdania By og Byg, WE BUILD DENMARK samt ConTech Lab vil i fællesskab undersøge økonomiske og miljømæssige forskelle mellem modulært og traditionelt byggeri.
Ud af projektet kommer en række branchefælles vurderingskriterier, der kan vise, i hvilket omfang modulært byggeri giver CO2-besparelser, kortere byggetid, kvalitet og færre fejl.


Denne workshop er nummer 1 af i alt 3 uafhængige workshops om modulært byggeri.
Du kan med andre ord deltage i workshop 2 uden at have deltaget i workshop 1 – og du er tilmed velkommen på alle tre workshops, hvis du interesserer dig for hele paletten.

Se overblik over workshoprækken nedenfor.

BAGGRUND

PRAKTISK


INDHOLD PÅ WORKSHOP 1

På workshop 1 skal vi drøfte potentialer og barrierer ved det modulære byggeri og udforske markedet af virksomheder, der tilbyder modulære byggeløsninger.


Vi skal desuden blive klogere på den danske byggebranches forbehold og undersøge, hvad der skal til for, at en ny byggetradition kan vinde indpas i Danmark.

Se det fulde program nederst på siden.

Deltagelse er gratis - det kræver blot din tilmelding på siden her.

PROGRAM

WORKSHOP

Velkomst og frokost

Introduktion til modulært byggeri og researchprojektet
v. Mayes Ali, ConTech Lab

Oplæg: Hvad er modulært byggeri? Hvad sker der i vores nabolande?

V. Jerker Lessing, Stanford University

Gruppediskussion: Hvad er potentialet ved modulært byggeri?

Kort pause
Kaffe og kage

Oplæg: Oversigt over modulbyggevirksomheder

v. Mayes Ali, ConTech Lab

Gruppediskussion: Hvorfor er modulbyggeri ikke mere udbredt i Danmark? Hvilke faktorer spiller ind? Hvad kan vi gøre anderledes?

Tak for i dag